Kosten

Wij vinden dat iedereen recht heeft op deskundige rechtsbijstand, ongeacht inkomen of vermogen.

Daarom verlenen wij ook rechtsbijstand op basis van gefinancierde rechtshulp/toevoeging. Dit betekent dat u een éénmalige eigen bijdrage betaalt voor de kosten van uw eigen advocaat. De aanvraag voor gefinancierde rechtshulp verzorgen wij voor u, na het eerste gesprek.

Soms is het mogelijk om voor de eigen bijdrage een korting te krijgen. Daarvoor belt u naar het Juridisch Loket (0900-8020) en vraagt u een verwijzing naar ons kantoor.

Voor bijstandsgerechtigden is het meestal mogelijk om bij de Gemeente bijzondere bijstand aan te vragen voor de eigen bijdrage, het griffierecht en de kosten van uittreksels uit de burgerlijke stand.

Indien u niet in aanmerking komt voor gefinancierde rechtshulp bedraagt ons uurtarief € 185 per uur, exclusief 6% bureaukosten en exclusief 21% BTW. Uiteraard ontvangt u van ons tussentijds gespecificeerde overzichten van de kosten, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Van Es advocatuur beschikt niet over een derdengeldenrekening.

Gefinancierde rechtshulp

Wij vinden dat iedereen recht heeft op rechtsbijstand en toegang moet hebben tot de rechter. Dit moet ook betaalbaar zijn voor u. Op deze pagina vindt u de normen voor gefinancierde rechtshulp(toevoeging/advocaat op onvermogen/pro deo) en aanvraagformulieren daarvoor.

Normen voor toevoeging/advocaat onvermogen/gefinancierde rechtshulp 2015

Met dit formulier kunt u nagaan of u in aanmerking komt voor gefinancierde rechtshulp en wat uw eenmalige eigen bijdrage is.

Aanvraagformulier Lichte Advies Toevoeging 2015

Als u op grond van onvoldoende inkomen of vermogen in aanmerking komt voor gefinancierde rechtshulp, dan geeft een Lichte Advies Toevoeging u recht op drie uur rechtsbijstand. Daarvoor krijgt u rechtsbijstand voor advies, eventuele correspondentie met de andere partij en overleg met uw advocaat.
U hoeft alleen de punten 3 tot en met 6 in te vullen en onder punt 8 te ondertekenen. Wij verzorgen de rest voor u.

Aanvraagformulier toevoeging/advocaat onvermogen/gefinancierde rechtshulp

Heeft u meer dan drie uur rechtshulp nodig of moet u een procedure voeren? Daarvoor is dit aanvraagformulier. U hoeft alleen uw gegevens onder punt 2 en punt 3 in te vullen en op pagina 2 onder punt 8 te ondertekenen. Wij vullen het formulier verder voor u in.